Har du styr på at køre på motorvej?

Der er meget, der skal holdes styr på, når du kører i trafikken i en bil fra BMW 1 serie eller en anden type bil. Det gælder derfor om at holde tungen lige i munden og at være en god bilist, så der ikke sker uheld. Har du eksempelvis helt styr på at køre på motorvej? Det kan du finde ud af ved at læse med videre her, hvor du bliver præsenteret for nogle af de fejl, som bilister typisk begår på motorvejen. 

Få farten hurtigt op på tilkørselsbanen

Den vejbane, der fører dig ned på motorvejen, kaldes blandt andet for accelerationsbanen. Det er altså denne bane, du skal se at få fart på din bil. Du skal have farten så meget op, at du nemt kan flette ind i den trafik, der allerede kører på motorvejen med den tilladte hastighed. Når du skal af motorvejen, skal du ligeledes først sætte farten ned, når du er på selve frakørselsbanen.

Husk at holde afstand

Når du kører på motorvejen, skal du altid holde en sikker afstand til den forankørende bil, så du kan nå at bremse eller undvige, hvis der skulle opstå en uforudset situation. Men husker du også det med afstanden, når du trækker ind foran en anden bil efter en overhaling?

Der skal være minimum to sekunder til den bil, som kører foran dig eller til den bil, der kører bagved dig, når du har foretaget en overhaling. Kører du 130 km/t. på motorvejen, skal der altså være en afstand til de andre biler på 72 meter.